Sposób przygotowania:
Mój wigilijny barszczyk z grzybkiem
Buraki umyć, osuszyć i obrać. Przekroić na ćwiartki. Marchewkę obrać umyć, pora umyć. Wszystkie warzywa włożyć do dużego garnka uzupełnić zimna wodą i gotować do miękkości buraków. Zdjąć z ognia i pozostawić na noc do ostygnięcia.Na drugi dzień ponownie wstawić na ogień i podgrzewać. W między czasie obrać cebulę, przekroić na pół i na płycie palnikowej obsmażyć cebulę. Dodać ją do barszczu. Dodać także grzybki. Całość ponownie zagotować. Dodać 2 łyżki koncentratu buraczanego i jeszcze raz zagotować. Zdjąć z ognia, przecedzić. Warzywa wyrzucić a grzybki drobno pokroić i dodać do barszczu.Wystudzić i przelać do plastikowego pojemnika i zamrozić( nie psuję to smaku zupy).Dzień przed wigilią wyjąć pojemnik z zamrażalnika. W wieczór wigilijny barszczyk ponownie zagotować, zdjąć z ognia i dodać 2 łyżki octu. Dodać uszka i delektować się tym wspaniałym daniem wigilijnym. Smacznego!