ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Moja chałwa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla każdego coś pysznego:-)

Moja chałwa

Składniki:

Moja chałwa

 

 

Sposób przygotowania:

Moja chałwa
Do rondelka wsypujemy cukier i zalewamy to wodą. Na małym ogniu gotujemy cały czas mieszając tak, aby powstała gęsta masa. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy kaszę i na małym ogniu cały czas mieszając czekamy aż kasza zrobi się rumiana. Do patelni dodajemy masę cukrową. Bardzo dokładnie mieszamy. Wlewamy całość do sylikonowej formy na ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 120 stopni na około 15 minut. Wyjmujemy po 15 minutach i na wierzchu ozdabiamy orzechami oraz posypujemy delikatnie cynamonem.