mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Moja jajeczna pasta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pasta nie tylko na śniadanie.

Moja jajeczna pasta

Składniki:

Moja jajeczna pasta

 

  • 8 jajek
  • 3 białe cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • mały pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  • liście sałaty

Sposób przygotowania:

Moja jajeczna pasta
Jajka ugotować na twardo, pokroić.
Cebulę białą obrać i pokroić w drobną kostkę.
Pęczek szczypiorku dokładnie umyć, osuszyć i pokroić.
W misce dokładnie wymieszać jajka, cebulę, oliwę i część posiekanego szczypiorku.
Można użyć do tego celu blendera lub miksera.Osobiście wymieszałam składniki tradycyjnie łyżką.
Doprawić solą i pieprzem.
Na liściach sałaty łyżką nakładać pastę. Każdą porcję jajecznej pasty obficie posypać szczypiorkiem.
Przechowywać w lodówce.
Pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem.
Smacznego.