Sposób przygotowania:
Moja jajeczna pasta
Jajka ugotować na twardo, pokroić.
Cebulę białą obrać i pokroić w drobną kostkę.
Pęczek szczypiorku dokładnie umyć, osuszyć i pokroić.
W misce dokładnie wymieszać jajka, cebulę, oliwę i część posiekanego szczypiorku.
Można użyć do tego celu blendera lub miksera.Osobiście wymieszałam składniki tradycyjnie łyżką.
Doprawić solą i pieprzem.
Na liściach sałaty łyżką nakładać pastę. Każdą porcję jajecznej pasty obficie posypać szczypiorkiem.
Przechowywać w lodówce.
Pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem.
Smacznego.
Cebulę białą obrać i pokroić w drobną kostkę.
Pęczek szczypiorku dokładnie umyć, osuszyć i pokroić.
W misce dokładnie wymieszać jajka, cebulę, oliwę i część posiekanego szczypiorku.
Można użyć do tego celu blendera lub miksera.Osobiście wymieszałam składniki tradycyjnie łyżką.
Doprawić solą i pieprzem.
Na liściach sałaty łyżką nakładać pastę. Każdą porcję jajecznej pasty obficie posypać szczypiorkiem.
Przechowywać w lodówce.
Pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem.
Smacznego.