mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Moja kperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa na bazie koperku.

Moja kperkowa

Składniki:

Moja kperkowa

 

  • 2 pęczki koperku
  • 2 litry warzywnego bulionu
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka masła
  • sok z połówki cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Moja kperkowa
Na początku należy dokładnie koperek umyć. Koperek drobno posiekać. Następnie w garnku rozgrzać masło, po czym wrzucić pokrojone łodygi koperku i dusić pod przykryciem przez ok.3 minuty. Po upływie tego czasu dodać resztę posiekanego koperku. Koperek zalać bulionem warzywnym i gotować przez 7 minut. Następnie wlać świeżo wyciśnięty sok z połówki cytryny. Wymieszać. Następnie garnek zdjąć z ognia. Zupę lekko przestudzić. Na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego.