Sposób przygotowania:
Moja paprykowa pasta
Na początku rozgrzewamy piekarnik do 200°C i pieczemy paprykę w całości przez jakieś 20-25 minut. W trakcie pieczenia od czasu do czasu obracamy ją kilka razy.
Musimy pilnować, aby na skórce nie pojawiły się ciemne plamki i papryka nie spiekła się za bardzo.
Następnie wyjmujemy ją i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia a potem obieramy ją ze skórki, kroimy na pół i dokładnie oczyszczamy z nasion i jasnych błonek, po zmiksować przy użyciu blendera.
Do papryki wkładamy serek, słodką i ostrą paprykę w proszku, posiekaną natkę pietruszki. Całość skraplamy sokiem z limonki i dokładnie miksujemy.
Na koniec doprawiamy do smaku naszą pastę solą i pieprzem.
Smacznego.
Musimy pilnować, aby na skórce nie pojawiły się ciemne plamki i papryka nie spiekła się za bardzo.
Następnie wyjmujemy ją i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia a potem obieramy ją ze skórki, kroimy na pół i dokładnie oczyszczamy z nasion i jasnych błonek, po zmiksować przy użyciu blendera.
Do papryki wkładamy serek, słodką i ostrą paprykę w proszku, posiekaną natkę pietruszki. Całość skraplamy sokiem z limonki i dokładnie miksujemy.
Na koniec doprawiamy do smaku naszą pastę solą i pieprzem.
Smacznego.