oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moja polędwica wołowa na grzance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i smaczne danie z polędwicy wołowej.

Moja polędwica wołowa na grzance

Składniki:

Moja polędwica wołowa na grzance

 

  • 200g polędwica wołowa
  • 2 kromki z chleba tostowego
  • 300 g mieszanka warzywna ( groszek,kukurydza, mini marchewki)
  • mąka pszenna
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki masła
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Moja polędwica wołowa na grzance
Mieszankę warzyw zalać wodą na równi z warzywami.Dodać masło.Wstawić do gotowania.Kromki pieczywa podsmażyć na małej ilości tłuszczu.Polędwice wołową podzielić na dwa kawałki i lekko rozpłaszczyć pięścią. Na gorący tłuszcz położyć poledwicę obtoczona w mące pszennej i podsmażać z każdej strony około 3 minuty.Podlać delikatnie wodą i doprawić do smaku. Do miekkich już warzyw dodać mąke pszenną i energicznie wymieszać, doprawić sola. Wyłozyc na talerz grzanki na nie położyc plastry poledwicy i polać je powstałym sosem z patelni.Obok ugotowane i opruszone maka warzywa.