LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Moja sałata

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Super dodatek do dań mięsnych.

Moja sałata Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moja sałata

 

  • sałata masłowa 1 główka
  • sól 1/2 łyżeczki
  • cukier 1 łyżeczka
  • szczypiorek 1 pęczek
  • śmietana

Sposób przygotowania:

Moja sałata
Sałatę dokładnie myjemy, każdy liśc osobno. Osuszamy ręcznikiem papierowym. Delikatnie rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do salaterki. Obsypujemy cukrem i solą, delikatnie mieszamy. Szczypiorek myjemy, osuszamy, kroimy drobniutko, dodajemy do sałaty. Zalewmy śmietaną, całośc delikatnie mieszamy.
Moja sałata
Mycie liści sałaty masłowej na surówkę do mięs.
Moja sałata
Dodawanie soli i cukru do sałaty masłowej.
Moja sałata
Zalanie kwaśną śmietaną sałaty masłowej.
Moja sałata
Dodanie pokrojonego szczypiorku do sałaty.

Tagi:

sałata