Sposób przygotowania:
Moja ulubiona surówka z marchewki
Na początku marchewki i jabłko obrać ze skórki.Następnie opłukać,lekko osuszyć i zetrzeć na tarce o niedużych oczkach.Przełożyć do miski.Wymieszać.
Dodać chrzan i śmietanę.Dokładnie wymieszać.Do smaku doprawić surówkę cukrem.(Jeżeli zajdzie taka potrzeba można dodać inne przyprawy).
Przed podaniem najlepiej schłodzić surówkę w lodówce i spożyć w ciągu dwóch dni.
Surówka z marchewki idealnie pasuje do dań mięsnych i rybnych.Smacznego.
Dodać chrzan i śmietanę.Dokładnie wymieszać.Do smaku doprawić surówkę cukrem.(Jeżeli zajdzie taka potrzeba można dodać inne przyprawy).
Przed podaniem najlepiej schłodzić surówkę w lodówce i spożyć w ciągu dwóch dni.
Surówka z marchewki idealnie pasuje do dań mięsnych i rybnych.Smacznego.