p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Moja zupa wiosenna- botwinka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Moja zupa wiosenna- botwinka z mojego ogródka

Moja zupa wiosenna- botwinka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moja zupa wiosenna- botwinka

 

  • 1/2 kg szponder wołowy,
  • 2 pęczki Botwinka z buraczkami,
  • 2 łyżki warzylion,
  • 1 kostka bulion warzywny,
  • 250 ml śmetyana do zupy,
  • 1 łyżeczka mąka,
  • 2 łyżki cukier,
  • 2 łyżki ocet jabłkowy,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Moja zupa wiosenna- botwinka
O tej porze roku ta zupa zawsze gości na naszym stole, tym bardziej że nie musimy kupować młodych buraczków, gdyż rosną na działce. Ta wiosenna zupa, przygotowywana jest z młodych liści buraczków, małych korzeni. Ma piękny różowy kolor i charakterystyczny smak. Najlepiej smakuje podana z młodymi ziemniakami. Mięso podgotować, ściągnąć szumowiny, dodać warzylion i gotować około godziny, dodać młode ziemniaki pokrojone w dość grubą kostkę, drobno pokrojoną botwinkę, liście, łodygi wraz z małymi buraczkami.Wszystkie warzywa gotować na wolnym ogniu do miękkości, przez kilka minut. 2 łyżki cukru wymieszać z wrzącą zupą, aż się rozpuści cukier, dodać 2 łyżki octu jabłkowego, wlać wszystko do zupy 1 łyżeczkę mąki wymieszać z małą ilością wody, dodać do zupy.. Dodać śmietanę. Zagotować.
Moja zupa wiosenna- botwinka
Etap 1
Moja zupa wiosenna- botwinka
baza zupy, wywar z mięsa
Moja zupa wiosenna- botwinka
surowe warzywa do zupy
Moja zupa wiosenna- botwinka
Etap 4

Tagi:

zupa