Sposób przygotowania:
Moje batoniki musli
Wszystkie ziarna i płatki wsypujemy na patelnię i prażymy kilka minut - aż sezam się zarumieni. Następnie ziarna przesypujemy do innego naczyniai na tą samą patelnię wlewamy miód, gdy się "rozpuści" dodajemy mleko i mieszamy. Po ok 2 minutach dosypujemy ziarna, płatki owsiane i rodzynki. Mieszamy aż wszystko ładnie się sklei. Gotową masę wykładamy na papier do pieczenia, równo rozsmarowujemy łyżką i przykrywamy papierem. Na górze kładziemy "obciążnik" - u mnie drewniana deska do krojenia, a gdy masa ostygnie wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie tniemy masę na batoniki :)
![Moje batoniki musli Moje batoniki musli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/moje-batoniki-musli-177226.jpg)
![Moje batoniki musli Moje batoniki musli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/moje-batoniki-musli-177227.jpg)
![Moje batoniki musli Moje batoniki musli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/moje-batoniki-musli-177228.jpg)
![Moje batoniki musli Moje batoniki musli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/moje-batoniki-musli-177229.jpg)