Sposób przygotowania:
Moje francuskie ciastka z serkiem
Na początku w misce utrzeć ser twarogowy z żółtkiem.Następnie dodać biały cukier, cukier waniliowy i rodzynki. Dokładnie wymieszać.
Ciasto francuskie rozwinąć po 5 minutach od wyjęcia z zamrażalnika i podzielić na cztery prostokątne placki. Następnie na każdy placek nakładać nadzienie na środek używając łyżki i składać ciasto na połowę. Brzegi ciasta mocno zlepić.Wierzch z,co 1 cm nacinać delikatnie nożem. Każdy złożony placek posmarować roztrzepanym białkiem jajka. Piekarnik nagrzać do temperatury 250 stopni i piec ciastka 20-25 minut. Po wyjęciu lekko przestudzone posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Ciasto francuskie rozwinąć po 5 minutach od wyjęcia z zamrażalnika i podzielić na cztery prostokątne placki. Następnie na każdy placek nakładać nadzienie na środek używając łyżki i składać ciasto na połowę. Brzegi ciasta mocno zlepić.Wierzch z,co 1 cm nacinać delikatnie nożem. Każdy złożony placek posmarować roztrzepanym białkiem jajka. Piekarnik nagrzać do temperatury 250 stopni i piec ciastka 20-25 minut. Po wyjęciu lekko przestudzone posypać cukrem pudrem.Smacznego.