mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Moje francuskie ciastka z serkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne ciastka z nadzieniem.

Moje francuskie ciastka z serkiem

Składniki:

Moje francuskie ciastka z serkiem

 

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 białko
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 25 dag półtłustego sera twarogowego
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki rodzynek
  • 1 łyżka cukru białego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Moje francuskie ciastka z serkiem
Na początku w misce utrzeć ser twarogowy z żółtkiem.Następnie dodać biały cukier, cukier waniliowy i rodzynki. Dokładnie wymieszać.
Ciasto francuskie rozwinąć po 5 minutach od wyjęcia z zamrażalnika i podzielić na cztery prostokątne placki. Następnie na każdy placek nakładać nadzienie na środek używając łyżki i składać ciasto na połowę. Brzegi ciasta mocno zlepić.Wierzch z,co 1 cm nacinać delikatnie nożem. Każdy złożony placek posmarować roztrzepanym białkiem jajka. Piekarnik nagrzać do temperatury 250 stopni i piec ciastka 20-25 minut. Po wyjęciu lekko przestudzone posypać cukrem pudrem.Smacznego.