paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

moje łazanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybkie proste i pyszne moje łazanki

moje łazanki

Składniki:

moje łazanki

 

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 0,5 kg kiełbasy podwawelskiej
  • 30 dag pieczarek
  • 25 dag makaronu świderki
  • olej
  • pieprz

Sposób przygotowania:

moje łazanki
Makaron gotujemy al dente tak jak zawsze. Kapustę jeśli jest długa kroimy na pół i zalewamy wodą. Tak gotujemy ja ok 40 min. Pamiętając o mieszaniu i w razie potrzeby podlaniu wodą. Pieczarki myjemy i wraz z kiełbasą kroimy w kostkę. Cebule obieramy i również kroimy w kostkę. Podsmażamy ja na oleju. Gdy się ze złoci dodajemy kiełbasę i pieczarki, mieszamy. Smażymy do momentu odparowania wody. Następnie zawartość patelni dodajemy do kapusty mieszamy z makaronem i pieprzymy do smaku.