Sposób przygotowania:
Moje placuszki z jagodami
Na początku w niedużej misce dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki.
W drugiej misce umieścić maślankę, jajko i miękkie masło.Składniki wymieszać a następnie połączyć ze składnikami suchymi.Ciasto odstawić na godzinę. Po tym czasie dodać umyte i osuszone jagody(można użyć innych owoców,np. malin,porzeczek czy poziomek).
Na patelni roztopić trochę masła lub użyć oleju roślinnego i smażyć na złoty kolor nieduże placki.
Po zdjęciu z patelni odsączyć na ręczniku papierowym, a następnie posypać cukrem pudrem.Smacznego.
W drugiej misce umieścić maślankę, jajko i miękkie masło.Składniki wymieszać a następnie połączyć ze składnikami suchymi.Ciasto odstawić na godzinę. Po tym czasie dodać umyte i osuszone jagody(można użyć innych owoców,np. malin,porzeczek czy poziomek).
Na patelni roztopić trochę masła lub użyć oleju roślinnego i smażyć na złoty kolor nieduże placki.
Po zdjęciu z patelni odsączyć na ręczniku papierowym, a następnie posypać cukrem pudrem.Smacznego.