oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moje wiosenne i kolorowe kanapeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo kolorowe i urozmaicone dla każdego niejadka.

Moje wiosenne i kolorowe kanapeczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Moje wiosenne i kolorowe kanapeczki

 

  • 1/2 szt chleb tostowy
  • 1/2 szt chleba purpenikiel
  • 100g salami
  • 2 szt serek topiony
  • 2-3 szt ogórek konserwowy
  • sałata masłowa
  • roszponka
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 200g twaróg biały
  • 50g śmietany
  • 1 pęczek koperku
  • 1 kostka masła
  • 100g łosoś wędzony
  • kiełki lucerny
  • 2 kawałki papryki konserwowej
  • 1 szt pomidor
  • 10 szt oliwki ciemne
  • papryka mielona

Sposób przygotowania:

Moje wiosenne i kolorowe kanapeczki
Pieczywo ciemne i jasne ułożyć na osobnych tackach. Pokroić na trójkąty chleb tostowy, posmarować miękkim masłem każdą kromke chleba ( ciemnego i jasnego ). Ser zmiksować ze śmietaną i podzielić na dwie części, do jednej dodać pokrojony koperek a do drugiej papryke mieloną. Wszystkie warzywa pokroić drobno i fantazyjnie. Na każdą kanapke położyć sałate masłową i wyciskać przez szpryce po troche pasty serowej. Na pieczywo jasne układać salami a na ciemne wędzonego łososia. Na baiałe kanapki układać sałatę roszponkę a na łososiowe kiełki. Wszystkie dodatki rozłożyć na kanapki według własnego gustu. Podawać na dużych tacach.
Moje wiosenne i kolorowe kanapeczki
Kanapki z pieczywa białego rozweselą się kiełbasą salami.

Tagi:

sałata chleb