Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mortadela smażona w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mortadela w cieście jest szybka do przygotowania i smaczna

Mortadela smażona w cieście

Składniki:

Mortadela smażona w cieście

 

 

Sposób przygotowania:

Mortadela smażona w cieście
Mortadelę pokroić na 8 plasterków. Do miski wsypać mąkę, dodać jajko, olej, wodę, sól, mielona gałkę muszkatołową do smaku, dokładnie zmiksować. Plasterki mortadeli zanurzyć w cieście z jednej strony i tą stroną kłaść na rozgrzany tłuszcz, a następnie z wierzchu plasterek mortadeli polać ciastem. Po usmażeniu placuszek odwrócić na drugą stronę i dosmażyć.
Podawać z ziemniakami i surówką.

Tagi:

jajko jajka