BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Mortadelowe miseczki z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciekawy pomysł na kolację.

Mortadelowe miseczki z nadzieniem

Składniki:

Mortadelowe miseczki z nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

Mortadelowe miseczki z nadzieniem
Mortadelę pokrojoną w plastry obtaczamy w bułce tartej . Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mortadelę z obydwu stron .Wyjdą nam miseczki . Pieczarki dokładnie myjemy . Kroimy je drobno . Cebulę obieramy , również drobno kroimy .Na tłuszczu , na którym smażyliśmy kiełbasę , smażymy cebulkę razem z pieczarkami , solimy i pieprzymy do smaku . Gotowe miseczki z mortadeli napełniamy farszem pieczarkowym . podajemy z bagietką lub z grzankami . Wyśmienicie smakują polane ketchupem .

Tagi:

tarta