Sposób przygotowania:
Mozaika sernikowa bez pieczenia
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie: cytrynową, truskawkową i turkusową- każdą w 3/4 szkl wody a brzoskwiniową w 500 ml wody i odstawiamy do ostygnięcia. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy biszkopty. Serek homogenizowany dokładnie mieszamy z ricottą.
Masę serową dzielimy na 3 części i do każdej wlewamy 1 galaretkę w wybranym kolorze. Gdy masa zacznie tężeć to naprzemiennie wlewamy po 3 łyżki masy sernikowej z każdego koloru. Wkładamy ciasto do lodówki.
Morele myjemy i osuszamy. Z moreli wyjmujemy pestki i kroimy je w plasterki. Układamy pokrojone morele na stężałym cieście i zalewamy tężejącą brzoskwiniową galaretką. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Masę serową dzielimy na 3 części i do każdej wlewamy 1 galaretkę w wybranym kolorze. Gdy masa zacznie tężeć to naprzemiennie wlewamy po 3 łyżki masy sernikowej z każdego koloru. Wkładamy ciasto do lodówki.
Morele myjemy i osuszamy. Z moreli wyjmujemy pestki i kroimy je w plasterki. Układamy pokrojone morele na stężałym cieście i zalewamy tężejącą brzoskwiniową galaretką. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.