misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Móżdzek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Czy wiecie ,że móżdżek jak i inne podroby zwierzęce zalicza się do afrodyzjaków?

Móżdzek

Składniki:

Móżdzek

 

  • 20 - 30 dkg mózgu wieprzowego
  • 2 srednie cebule
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz ziołowy
  • ocet

Sposób przygotowania:

Móżdzek
W garnku w osolonej z dodatkiem 2 łyzek octu obgotować wypłukany i oczyszczony mózdzek. ( ok 5-7 min). Cebule pokroić w kostkę poddusić na masle, dodać obrany z błonek móżdzek i smażyć chwilę. Posolić do smaku i popieprzyć pieprzem ziołowym na pikantnie.Podawać z chlebkiem.