02921

02921

Kucharz
[Przepisów: 7]

Móżdżek

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Móżdżek wieprzowy z koperkiem

Móżdżek

Składniki:

Móżdżek

 

  • Móżdżek 30 dek
  • Łyżka smalcu
  • Dwie średnie cebule
  • Łyżka octu
  • sól
  • pieprz
  • Koperek świeży

 

Sposób przygotowania:

Móżdżek
Na patelce rozgrzewamy tłuszcz dodajemy cebule dusimy . Gotujemy ok 2l wody do zblanszowania móżdżku Móżdżek obieramy z błonki ,Jak woda się zagotuje dodać łyżkę octu .Na cedzaku wkładamy Móżdzek (pare sekund ) .Póżniej przepłukać zimną wodą dodać do duszonej cebuli chwile jeszcze duśić mieszać az wszystko się połączy .Posolić popieprzyć posypać koperkiem . Podawać z pieczywem .SMACZNEGO