Sposób przygotowania:
Mrowisko 4
Ciasto: Jajka rozkłócić,dodać mąkę, wyrobić gładkie ciasto. Uformować kulę i posmarować olejem, Włożyć do woreczka foliowego i odstawić na 20-30 minut( trzymać w temperaturze pokojowej). Brać porcje ciasta, stolnicę polać odrobiną oleju, rozwałkować bardzo cienki placek, radełkiem różnej wielkości prostokąty. Smażyć z obu stron na głębokim oleju. Przygotować syrop. Wszystkie składniki zagotować, Gotować przez około 5-10 minut. Mrowisko układać na płaskim, okrągłym talerzu. Faworki układać w koło, każdą warstwę polać syropem, posypać makiem i rodzynkami. Każdą następną warstwę układać w trochę mniejsze koło, aż powstanie kopiec. Jeśli zostanie nam syropu, można go zostawić na drugi raz, trzymać w chłodnym miejscu.