Sposób przygotowania:
Mini kopce kreta GosiPrzygotowanie babeczek
Do miski wsypujemy mąkę cukry,kakao proszek do pieczenia i sodę mieszamy. Do drugiej miski wlewamy maślankę ,olej wbijamy jajko mieszamy krótko ręcznie trzepaczką. Do wymieszanych mokrych składników wsypujemy suche składniki mieszamy bardzo krótko.
Foremkę na muffinki 12 szt wykładamy papierowymi papilotkami. Foremki napełniamy ciastem.
2
Zimne babeczki wydrążamy ostrożnie. Wydrążone ciasto odkładamy na bok.
3
Banany obieramy kroimy w kostkę skrapiamy sokiem cytrynowym.
Porcje bananów dajemy do wydrążonych babeczek.
4
Ubijamy śmietanę z cukrami do ubitej śmietany wlewamy żelatynę i dodajemy posypkę czekoladową mieszamy.
Do każdej babeczki dajemy trochę śmietany kawałki bananów na górę dajemy pozostałą śmietanę. Formujemy kopczyk.
5
Na śmietanę kruszymy ciasto formujemy kopczyk.
POLECAM!!!
gusia1000
BozenaMatuszczyk
monikaT83
gosia56
Bardzo dziękuję Bożenko ; masz rację smakowały pysznie ;)
gosia56
Dziękuję Monika Ty jesteś ekspert dobrze ze Tobie się podobają bo inni nie widzą w nich nic specjalnego ;)