Sposób przygotowania:
Muffinki gruszkowe z olejem kokosowym
Do dużej miski wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Mieszamy łyżką. W drugiej misce mieszamy mleko z jajkiem i roztopionym olejem kokosowym.
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy gruszki do mleka z olejem i mieszamy. Wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy krótko, tylko do momentu połączenia się składników.
Nakładamy ciasto do wyłożonej papilotkami formy do muffinek. Pieczemy przez około 18 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, z termoobiegiem.
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy gruszki do mleka z olejem i mieszamy. Wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy krótko, tylko do momentu połączenia się składników.
Nakładamy ciasto do wyłożonej papilotkami formy do muffinek. Pieczemy przez około 18 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, z termoobiegiem.