Sposób przygotowania:
Sernik bez spodu
Miękkie masło ucieram z cukrem. Dodaje po jednym żółtku. Następnie partiami dodaje ser(trzykrotnie mielony). Do masy serowej dodaje aromat waniliowy, budyń waniliowy oraz mąkę ziemniaczaną. Miedzy czasie zalewam rodzynki gorącą wodą.
Po 15 minutach rodzynki odsączam. Rodzynki posypuje mąką pszenną(aby nie opadły). Dodaje rodzynki do masy serowej. Mieszam.
Masę serową przelewam do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę 70 minut w 170 stopniach. Studzę.
Czekoladę wraz z masłem rozpuszczam nad kąpielą wodną. Ciasto zdobię polewą cekoladową.
Po 15 minutach rodzynki odsączam. Rodzynki posypuje mąką pszenną(aby nie opadły). Dodaje rodzynki do masy serowej. Mieszam.
Masę serową przelewam do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę 70 minut w 170 stopniach. Studzę.
Czekoladę wraz z masłem rozpuszczam nad kąpielą wodną. Ciasto zdobię polewą cekoladową.