Sposób przygotowania:
Owsiano- dyniowe ciasteczkaETAP 1
![Owsiano- dyniowe ciasteczka Owsiano- dyniowe ciasteczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/owsiano-dyniowe-ciasteczka-482278.jpg)
Czekoladę kroimy w drobną kostkę. Do miski przekładamy wszystkie wymienione powyżej składniki.
ETAP 2
![Owsiano- dyniowe ciasteczka Owsiano- dyniowe ciasteczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/owsiano-dyniowe-ciasteczka-482279.jpg)
Ręką zagniatamy owsiano- dyniową masę ciasteczkową.
ETAP 3
![Owsiano- dyniowe ciasteczka Owsiano- dyniowe ciasteczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/owsiano-dyniowe-ciasteczka-482280.jpg)
Z gotowej masy, w dłoniach formujemy kulki o średnicy dużego orzecha włoskiego. Powstałe kulki delikatnie spłaszczamy.
ETAP 4
![Owsiano- dyniowe ciasteczka Owsiano- dyniowe ciasteczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/owsiano-dyniowe-ciasteczka-482281.jpg)
Uformowane ciasteczka przekładamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasteczka wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 20 minut w 170 °C.
Upieczone wyjmujemy, studzimy i gotowe.
SylaUla
gusia1000
lukrowanepierniczki