jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Owsiano- dyniowe ciasteczka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Te ciasteczka na stałe zagościły w mojej kuchni. Są szybkie i proste w przygotowaniu, a do tego kuszą swoim pomarańczowym kolorem. Pysznym uzupełnieniem nie za słodkiej masy są zatopione w niej kawałki czekolady.

Owsiano- dyniowe ciasteczka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Owsiano- dyniowe ciasteczka

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania:

Owsiano- dyniowe ciasteczka

ETAP 1

Owsiano- dyniowe ciasteczka
składniki ciasteczk umieszczamy w misce

Czekoladę kroimy w drobną kostkę. Do miski przekładamy wszystkie wymienione powyżej składniki.

ETAP 2

Owsiano- dyniowe ciasteczka
zagniatamy masę dyniowo- owsianą

Ręką zagniatamy owsiano- dyniową masę ciasteczkową.

ETAP 3

Owsiano- dyniowe ciasteczka
w dłoniach formujemy kulki

Z gotowej masy, w dłoniach formujemy kulki o średnicy dużego orzecha włoskiego. Powstałe kulki delikatnie spłaszczamy.

ETAP 4

Owsiano- dyniowe ciasteczka
spłaszczone kulki wykładamy na blaszkę do pieczenia

Uformowane ciasteczka przekładamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasteczka wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 20 minut w 170 °C.
Upieczone wyjmujemy, studzimy i gotowe.