Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1632]

Muffinki jogurtowo-jagodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczne i mięciutkie muffinki.Po za sezonem możemy użyć mrożonych owoców.Zawsze się udają i bardzo smakują.

Muffinki jogurtowo-jagodowe

Składniki:

Muffinki jogurtowo-jagodowe

 

 

  • dodatkowo:
  • 1 szklanka jagód kamczackich lub borówek (u mnie jagody)
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Muffinki jogurtowo-jagodowe
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę,stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy,dodajemy jogurt,mąkę i proszek do pieczenia,dokładnie ucieramy. Wsypujemy jagody i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek i pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczone studzimy i oprószamy cukrem pudrem.