Sposób przygotowania:
Muffinki kokosowo-dyniowe
W dużej misce połączyć wszystkie składniki poza dynią i zmiksować na jednolite ciasto.
Dynię obrać ze skóry, oczyścić z watowatego gniazda nasiennego, odważyć odpowiednią ilość i utrzeć na małych oczkach tarki warzywnej.
Dodać do ciasta, które na początku może sprawiać wrażenie dość suchego, ale po chwili dynia puści trochę soku i wszystko połączy się.
Gałkownicą do lodów albo dużą łyżką nakładać porcje ciasta do foremek silikonowych lub papierowych papilotek umieszczonych w formie dołkowej.
Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 160-170*C z termoobiegiem. Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem albo przekroić jedną babeczkę na połowę.
Dynię obrać ze skóry, oczyścić z watowatego gniazda nasiennego, odważyć odpowiednią ilość i utrzeć na małych oczkach tarki warzywnej.
Dodać do ciasta, które na początku może sprawiać wrażenie dość suchego, ale po chwili dynia puści trochę soku i wszystko połączy się.
Gałkownicą do lodów albo dużą łyżką nakładać porcje ciasta do foremek silikonowych lub papierowych papilotek umieszczonych w formie dołkowej.
Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 160-170*C z termoobiegiem. Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem albo przekroić jedną babeczkę na połowę.