Sposób przygotowania:
Muffinki kokosowo-rabarbarowe na kefirzeETAP 1:
Do miski przesiać mąkę. Dodać proszek do pieczenia,wiórki koksowe ( 25 g) i cukier. Wymieszać.
ETAP 2:
![Muffinki kokosowo-rabarbarowe na kefirze Muffinki kokosowo-rabarbarowe na kefirze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffinki-kokosowo-rabarbarowe-na-kefirze-507797.jpg)
Olej kokosowy roztopić i lekko ostudzić.
Do drugiej miski wlać kefir, dodać jajko i roztrzepać. Następnie stale mieszając dodać olej.
ETAP 3:
![Muffinki kokosowo-rabarbarowe na kefirze Muffinki kokosowo-rabarbarowe na kefirze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffinki-kokosowo-rabarbarowe-na-kefirze-507798.jpg)
Rabarbar umyć, osuszyć i obrać. Pokroić w małą kostkę. Przełożyć do miseczki, dodać cukier trzcinowy i wymieszać dokładnie.
ETAP 4:
![Muffinki kokosowo-rabarbarowe na kefirze Muffinki kokosowo-rabarbarowe na kefirze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffinki-kokosowo-rabarbarowe-na-kefirze-507799.jpg)
Do suchych składników dodać mokre i szybko wymieszać.
ETAP 5:
![Muffinki kokosowo-rabarbarowe na kefirze Muffinki kokosowo-rabarbarowe na kefirze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffinki-kokosowo-rabarbarowe-na-kefirze-507800.jpg)
Na koniec dodać rabarbar i wymieszać.
Foremki wyłożyć papilotkami i nakładać łyżka do lodów porcje ciasta. Każdą oprószyć wiórkami koksowymi. Piec w 180 st około 25-30 minut, do suchego patyczka.
Smacznego!
zbysiowa