tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Frittata z kabanosem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i szybkie śniadanie. Omlet zapiekany z serkami twarogowymi, kabanosami i koperkiem oraz wyłożonym na dnie boczkiem.

Frittata z kabanosem i koperkiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Frittata z kabanosem i koperkiem

Na fritattę

Sposób przygotowania:

Frittata z kabanosem i koperkiem
1) Dno tortownicy o srednicy 24 cm wykładamy plastrami boczku.

2) Do miski wbijamy jajka, wsypujemy przyprawy, miksujemy. Serki twarogowe w plastrach kroimy lub łamiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do masy jajecznej. Mieszamy.

3) Powstałą masę jajeczną wylewamy na boczek do tortownicy i posypujemy posiekanym koperkiem.

4) Kabanosy kroimy i posypujemy na wierzch fritatty.

5) Pieczemy przez ok. 15 minut w 220 stopniach.
Fritatta z kabanosem i koperkiem
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy plastrami boczku.
Fritatta z kabanosem i koperkiem
Do miski wbijamy jajka, wsypujemy przyprawy, miksujemy. Serki twarogowe w plastrach kroimy lub łamiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do masy jajecznej. Mieszamy.
Fritatta z kabanosem i koperkiem
Powstałą masę jajeczną wylewamy na boczek do tortownicy i posypujemy posiekanym koperkiem.
Fritatta z kabanosem i koperkiem
Kabanosy kroimy i posypujemy na wierzch frittaty.
Fritatta z kabanosem i koperkiem
Pieczemy przez ok. 15 minut w 220 stopniach.

Tagi:

jajka danie