Sposób przygotowania:
Frittata z kabanosem i koperkiem
1) Dno tortownicy o srednicy 24 cm wykładamy plastrami boczku.
2) Do miski wbijamy jajka, wsypujemy przyprawy, miksujemy. Serki twarogowe w plastrach kroimy lub łamiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do masy jajecznej. Mieszamy.
3) Powstałą masę jajeczną wylewamy na boczek do tortownicy i posypujemy posiekanym koperkiem.
4) Kabanosy kroimy i posypujemy na wierzch fritatty.
5) Pieczemy przez ok. 15 minut w 220 stopniach.
2) Do miski wbijamy jajka, wsypujemy przyprawy, miksujemy. Serki twarogowe w plastrach kroimy lub łamiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do masy jajecznej. Mieszamy.
3) Powstałą masę jajeczną wylewamy na boczek do tortownicy i posypujemy posiekanym koperkiem.
4) Kabanosy kroimy i posypujemy na wierzch fritatty.
5) Pieczemy przez ok. 15 minut w 220 stopniach.