Sposób przygotowania:
Kaszko-zacierki z miodem i nieszpułką
1) Do garnka wlewamy mleko, dodajemy miód i zagotowujemy.
2) Do zagotowanego mleka wsypujemy zacierki i gotujemy przez ok. 10 minut.
3) Następnie wsypujemy kaszkę mannę i jeszcze przez chwilę gotujemy. Ściągamy z ognia, przykrywamy przykrywką i odstawiamy na 5 minut do zgęstnienia.
4) Gotowe kaszko-zacierki przelewamy do miseczek.
5) Nieszpułki przekrawamy na pół, wyciągamy pestki, obieramy i kroimy w grubsze plastry. Układamy na kaszko-zacierkach.
2) Do zagotowanego mleka wsypujemy zacierki i gotujemy przez ok. 10 minut.
3) Następnie wsypujemy kaszkę mannę i jeszcze przez chwilę gotujemy. Ściągamy z ognia, przykrywamy przykrywką i odstawiamy na 5 minut do zgęstnienia.
4) Gotowe kaszko-zacierki przelewamy do miseczek.
5) Nieszpułki przekrawamy na pół, wyciągamy pestki, obieramy i kroimy w grubsze plastry. Układamy na kaszko-zacierkach.