tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Kaszko-zacierki z miodem i nieszpułką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne w smaku zacierki na mleku z miodem i dodatkiem kaszki manny idealne na lekkie śniadanie czy obiad nie tylko dla dzieci.

Kaszko-zacierki z miodem i nieszpułką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kaszko-zacierki z miodem i nieszpułką

Na kaszko-zacierki

Sposób przygotowania:

Kaszko-zacierki z miodem i nieszpułką
1) Do garnka wlewamy mleko, dodajemy miód i zagotowujemy.

2) Do zagotowanego mleka wsypujemy zacierki i gotujemy przez ok. 10 minut.

3) Następnie wsypujemy kaszkę mannę i jeszcze przez chwilę gotujemy. Ściągamy z ognia, przykrywamy przykrywką i odstawiamy na 5 minut do zgęstnienia.

4) Gotowe kaszko-zacierki przelewamy do miseczek.

5) Nieszpułki przekrawamy na pół, wyciągamy pestki, obieramy i kroimy w grubsze plastry. Układamy na kaszko-zacierkach.
Kaszko-zacierki z miodem i nieszpułką
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy miód i zagotowujemy.
Kaszko-zacierki z miodem i nieszpułką
Do zagotowanego mleka wsypujemy zacierki i gotujemy przez ok. 10 minut.
Kaszko-zacierki z miodem i nieszpułką
Następnie wsypujemy kaszkę mannę i jeszcze przez chwilę gotujemy. Ściągamy z ognia, przykrywamy przykrywką i odstawiamy na 5 minut do zgęstnienia.
Kaszko-zacierki z miodem i nieszpułką
Gotowe kaszko-zacierki przelewamy do miseczek.
Kaszko-zacierki z miodem i nieszpułką
Nieszpułki przekrawamy na pół, wyciągamy pestki, obieramy i kroimy w grubsze plastry. Układamy na kaszko-zacierkach.