Sposób przygotowania:
Muffinki makowe z kruszonką1
Do miski dajemy miękkie masło cukry i odrobinę mąki mieszamy palcami. Kruszonka nie może się kleić do palców.
2
Do miski wlewamy olej. Maślankę i wbijamy jajko mieszamy trzepaczką.
3
Do drugiej miski wsypujemy suche składniki,mąkę mielony mak, płatki jaglane, cukier, orzechy żurawinę proszek i sodę można wymieszać.
4
Suche składniki wsypujemy do płynnych składników i dodajemy starte na tarce jabłko mieszamy bardzo krótko.
5
Przygotowaną masę przekładamy do foremek. Na górę każdej babeczki sypiemy kruszonkę lekko dociskamy do ciasta.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut 175 st.
6
Babeczki po upieczeniu studzimy na desce drewnianej.
ETAP 7:
Jeżeli chcemy możemy babeczki posypać cukrem pudrem.
POLECAM!!!
gusia1000
gosia56
Bardzo dziękuję Gusia;)