Sposób przygotowania:
Makowe muffinki
Piekarnik rozgrzać do 200 st. Do miski przesiać mąkę. Dodać cukier trzcinowy i waniliowy i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Do drugiej miski wlać mleko i olej. W małej miseczce roztrzepać jajka i dodać je do miski z mokrymi składnikami. Wymieszać. Masę makową dodać do miski z mokrymi składnikami i dokładnie za pomocą trzepaczki ją wmieszać. Do suchych składników wlać mokre i szybko wymieszać ciasto. Nie musi być ono dokładnie wymieszane ale wszystkie składniki muszą być połączone. Porcje ciasta wkładać do foremek na muffinki ( tak do 2/3 wysokości). Ciastka włożyć do piekarnika i piec około 20 minut w nagrzanym piekarniku. Wyjąć i dokładnie ostudzić. Do rondelka wrzucić połamaną czekoladę, wlać śmietankę i rozpuścić wszystko cały czas mieszając. Muffinkę trzymać za spód i delikatnie maczać wierzch ciasteczka w rozpuszczonej czekoladzie. Posypać wiórkami kokosowymi. Pozostawić do zastygnięcia czekolady. Potem tylko pyszna kawka i jemy:) Zapraszam:)