Sposób przygotowania:
Muffinki migdałowe z bananem
-Banana rozgnieść widelcem, dodać jajko, dodać jogurt, olej i wymieszać. -Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem , migdałami i cukrem. -Suche składniki dodać do mokrych i krótko wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. -Papierowe papilotki umieścić w formie na muffinki i wypełnić je ciastem /3-4 wysokości/. -Na środku każdej babeczki umieścić plasterek banana i posypaćposypką przygotowaną z cukru i migdałów. -Piec ok.20 min. w piekarniku nagrzanym do temp.180 st.C -Po upieczeniu umieścić na kratce kuchennej i przestudzić.
edytaha
Czy mi się wydaje, czy do składników na posypkę wdarł się mały błąd?
cris
Zmielone migdały mieszam z cukrem i posypuję tą mieszanką ciasto....oczywiście ,że pomyliłam migdały z bananem.Dziękuję!