lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Batoniki bez pieczenia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dziś będzie słodko i przyjemnie.Poczęstuje was batonikiem bez pieczenia.Robię zawsze wieczorem by na rano były gotowe.Szybko i bez udziwnień za to parę pysznych składników w pysznej oblanej czekoladzie.

Batoniki bez pieczenia Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Batoniki bez pieczenia

Składniki:

  • ryż preparowany 180 g
  • słonecznik łuskany 150 g
  • żurawina suszona 70 g
  • rodzynki 70 g
  • czekolada mleczna 200 g
  • masło 50 g
  • mleko 4 łyżki
  • miód płynny 4 łyżki

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Batoniki bez pieczenia

Wykonanie :

Do garnuszka wkładamy czekoladę masło, miód i mleko, rozpuszczamy.

Wsypujemy słonecznik, rodzynki, żurawinę mieszamy. Na końcu dodajemy ryż preparowany.

Wymieszane składniki przekładamy do formy najlepiej do babki prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Masa może być ciepła lecz nie gorąca.

Rozprowadzamy równomiernie i wstawiamy do lodówki do ochłodzenia całkowitego( masa zastygnie).

Najpierw rozpuszczamy białą czekoladę z 4 łyżkami mleka i polewamy na całej powierzchni do lodówki do zastygnięcia.

Kiedy nam zastygnie przygotowujemy drugą czekoladę tym razem mleczną, rozpuszczamy ją z 4 łyżkami mleka. Łyżką polewamy na białą czekoladę zygzakami wtedy fajnie będzie wyglądać po zastygnięciu.

Rano kroję batoniki zawijam w sreberka aby do trzymania było, wtedy się nie ubrudzimy.

Batoniki bez pieczenia
Do garnuszka wkładamy czekoladę masło,miód i mleko, rozpuszczamy.
Batoniki bez pieczenia
Wsypujemy słonecznik łuskany tak 150 g tyle będzie akurat.
Batoniki bez pieczenia
Dodajemy rodzynki,żurawinę mieszamy.Na końcu dodajemy ryż preparowany.
Batoniki bez pieczenia
Wymieszane składniki przekładamy do formy najlepiej do babki prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Masa może być ciepła lecz nie gorąca.Rozprowadzamy równomiernie i wstawiamy do lodówki do ochłodzenia całkowitego( masa zastygnie).
Batoniki bez pieczenia
.Najpierw rozpuszczamy białą czekoladę z 4 łyżkami mleka i polewamy na całej powierzchni do lodówki do zastygnięcia.