Sposób przygotowania:
Batoniki bez pieczeniaWykonanie :
Do garnuszka wkładamy czekoladę masło, miód i mleko, rozpuszczamy.
Wsypujemy słonecznik, rodzynki, żurawinę mieszamy. Na końcu dodajemy ryż preparowany.
Wymieszane składniki przekładamy do formy najlepiej do babki prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Masa może być ciepła lecz nie gorąca.
Rozprowadzamy równomiernie i wstawiamy do lodówki do ochłodzenia całkowitego( masa zastygnie).
Najpierw rozpuszczamy białą czekoladę z 4 łyżkami mleka i polewamy na całej powierzchni do lodówki do zastygnięcia.
Kiedy nam zastygnie przygotowujemy drugą czekoladę tym razem mleczną, rozpuszczamy ją z 4 łyżkami mleka. Łyżką polewamy na białą czekoladę zygzakami wtedy fajnie będzie wyglądać po zastygnięciu.
Rano kroję batoniki zawijam w sreberka aby do trzymania było, wtedy się nie ubrudzimy.
gosiapiotrek23