Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Muffinki nadziane czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wszystkie desery z dodatkiem czekolady są w moim domu mile widziane:) Tym razem czekolada jest dodatkiem do muffinek...

Muffinki nadziane czekoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki nadziane czekoladą

 

  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 szklanki mąki pszennej razowej
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • 1 szklanka maślanki
  • 12 dużych kostek czekolady deserowej

Sposób przygotowania:

Muffinki nadziane czekoladą
Wszystkie sypkie składniki przesypać do miski i dokładnie wymieszać. Dodać do nich jajko, olej i maślankę. Wszystko wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do papierowych papilotek umieszczonych w foremce do muffinek. Do każdej porcji ciasta wcisnąć po jednej kostce czekolady. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Upieczone muffinki można dodatkowo polukrować. Przepis na 12 muffinek.
Muffinki nadziane czekoladą
Wszystkie sypkie składniki przesypane do miski.
Muffinki nadziane czekoladą
Jajko olej i maślanka dodane do sypkich składników.
Muffinki nadziane czekoladą
Ciasto przełożone do papierowych papilotek.
Muffinki nadziane czekoladą
Kostki czekolady deserowej włożone do każdej porcji ciasta.