Sposób przygotowania:
Ciasto kombinowaneETAP 1:
Blaszkę o wymiarach ok. 25x30cm wyłożyć folią aluminiową. Na dnie ułożyć warstwę krakersów. z 0,5l mleka odlać 0,5 szklanki i rozmieszać w nim budyń z cukrem i kaszą manną. Resztę mleka zagotować z margaryną. Na gotujący się płyn wlać mieszaninę i gotować do zgęstnienia.
Gorącą masę wylać na krakersy.
Ułożyć drugą warstwę krakersów. Na krakersach rozsmarować masę krówkową i przykryć 3 warstwą krakersów. Posmarować dżemem porzeczkowym. Z 400 ml mleka odlać 1/3 szklanki i rozmieszać w nim budyń śmietankowy i obie mąki oraz cukier.
Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać mieszaninę i gotować do zgęstnienia. Ugotowany budyń wystudzić i zmiksować z łyżką miękkiego masła.
Krem rozsmarować na dżemie. Ułożyć ostatnią warstwę krakersów.
Czekoladę gorzką zalać 5 łyżkami mleka i rozpuścić np. w mikrofali. Czekoladą posmarować ciasto. Na wierzchu ułożyć kawałki orzechów i wafelków. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc.