Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z jabłkami i kokosową pianką
Ciasto;
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wsypujemy do miski, dodajemy masło i żółtka i szybko zagniatamy ciasto.
Dzielimy na dwie części. Jedną część wykaldamy na blaszkę 33 x 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Wykładamy na ciasto.
Pianka;
Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier. Następnie wsypujemy proszek budyniowy i misujemy do połączenia się składników. Następnie stróżką wlewamy olej cały czas miksując. Na koniec wsypujemy wiórka kokosowe i delikatnie mieszamy łyżką. Wykładamy piankę na jabłka. Na wierzch układamy drugą część ciasta.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wsypujemy do miski, dodajemy masło i żółtka i szybko zagniatamy ciasto.
Dzielimy na dwie części. Jedną część wykaldamy na blaszkę 33 x 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Wykładamy na ciasto.
Pianka;
Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier. Następnie wsypujemy proszek budyniowy i misujemy do połączenia się składników. Następnie stróżką wlewamy olej cały czas miksując. Na koniec wsypujemy wiórka kokosowe i delikatnie mieszamy łyżką. Wykładamy piankę na jabłka. Na wierzch układamy drugą część ciasta.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego
mocsłodkości
skuter5
skuter5
lukrowanepierniczki