Sposób przygotowania:
Pszenne bułki z otrębami żytnimi
1. Drożdże, cukier, mleko i mąkę dokładnie rozcieramy, następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 20 minut, żeby rozczyn ,,ruszył''.
2. Do mąki dodajemy otręby, olej, sól i rozczyn i zagniatamy ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę.
3. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 części i formujemy okrągłe bułeczki, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowujemy odstępy, bo znacznie urosną. Odstawiamy jeszcze na 15 minut w ciepłe miejsce, żeby troszkę się napuszyły.
4. Następnie pieczemy je do ładnego zrumienienia się przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
5. Upieczone podajemy. Smacznego.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 8 bułek.
2. Do mąki dodajemy otręby, olej, sól i rozczyn i zagniatamy ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę.
3. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 części i formujemy okrągłe bułeczki, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowujemy odstępy, bo znacznie urosną. Odstawiamy jeszcze na 15 minut w ciepłe miejsce, żeby troszkę się napuszyły.
4. Następnie pieczemy je do ładnego zrumienienia się przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
5. Upieczone podajemy. Smacznego.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 8 bułek.
zbysiowa
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :) Najlepsze :)
ciasteczka
Babeczka35
Super :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Polecam, zapewniam, że są pyszne :)