Sposób przygotowania:
Muffinki straciatella z wiśniami z kompotu
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Czekoladę drobno posiekać lub zrobić z niej grube wiórki za pomocą skrobaczki do warzyw. Dodać do mąki i wymieszać.Żółtka utrzeć do białości z cukrem. Następnie cienkim strumieniem wlewać roztopioną margarynę cały czas mieszając. W kolejnym kroku na przemian dodawać mleko oraz mąkę z czekoladą i cały czas mieszać mikserem do połączenia składników. Do foremek na muffinki nałożyć ciasto do 2/3 ich wysokości a następnie do każdej foremki wcisnąć po około 1 łyżce wiśni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200, skręcić piekarnik do 180 i piec około 30-35 minut. Wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Po 10 minutach wyjąć z piekarnika i zostawić do całkowitego ostudzenia. Smacznego!