Sposób przygotowania:
Rogaliki z owocami leśnymi
Drożdże mieszamy w ciepłym mleku, z łyżeczką cukru.
Sypkie składniki z margaryną ugniatamy i dodajemy rozczyn. Zagniatamy.
UWAGA: wkładamy do lodówki na 30 min.
Owoce oczyszczamy, jedynie truskawki kroimy na mniejsze cząstki.
W garnku gotujemy pół szklanki wody z cukrem i dodajemy owoce.
Następnie dodajemy rozczyn żelatyny.
Ciasto wyciągamy z lodówki, wałkujemy i kroimy na trójkąty.
Na każdy nakładamy trochę masy i zwijamy w rogale.
Pieczemy w temp. 170 stopni przez około 15 min.
Po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.
Sypkie składniki z margaryną ugniatamy i dodajemy rozczyn. Zagniatamy.
UWAGA: wkładamy do lodówki na 30 min.
Owoce oczyszczamy, jedynie truskawki kroimy na mniejsze cząstki.
W garnku gotujemy pół szklanki wody z cukrem i dodajemy owoce.
Następnie dodajemy rozczyn żelatyny.
Ciasto wyciągamy z lodówki, wałkujemy i kroimy na trójkąty.
Na każdy nakładamy trochę masy i zwijamy w rogale.
Pieczemy w temp. 170 stopni przez około 15 min.
Po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.
mariolkakal