Sposób przygotowania:
Dyniowe muffinki
Tradycyjnie do przygotowania muffinek potrzebujemy dwóch misek.
Do jednej wsypujemy mąkę, cukier, sól oraz proszek do pieczenia. W drugiej łączymy mleko, jajka, roztopione masło, ekstrakt waniliowy i dynię. Mokre składniki wlewamy do suchych. Mieszamy ciasto i przelewamy do foremek na muffinki.
Z doświadczenia wiem, że nawet do silikonowych lepiej włożyć papierowe papilotki. Babeczki ładniej wyrastają i są o wiele smaczniejsze.
Pieczemy je około 15 minut w 180 stopniach. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Do jednej wsypujemy mąkę, cukier, sól oraz proszek do pieczenia. W drugiej łączymy mleko, jajka, roztopione masło, ekstrakt waniliowy i dynię. Mokre składniki wlewamy do suchych. Mieszamy ciasto i przelewamy do foremek na muffinki.
Z doświadczenia wiem, że nawet do silikonowych lepiej włożyć papierowe papilotki. Babeczki ładniej wyrastają i są o wiele smaczniejsze.
Pieczemy je około 15 minut w 180 stopniach. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
misia5
sammakko
Magdalena88
Marika-
sammakko