Sposób przygotowania:
Waniliowe muffinki ze skórką pomarańczową
Przygotowujemy dwie miski.
Do jednej wsypujemy wszystkie składniki suche : mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Mieszamy.
Do drugiej miski wlewamy mleko i olej. Dodajemy jajka i mieszamy.
Wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy krótko, tylko do momentu połączenia się składników. Dodajemy skórkę pomarańczową (zostawiamy trochę do ułożenia na wierzchu) oraz rodzynki i mieszamy. Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami. Posypujemy resztą skórki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut.
Do jednej wsypujemy wszystkie składniki suche : mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Mieszamy.
Do drugiej miski wlewamy mleko i olej. Dodajemy jajka i mieszamy.
Wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy krótko, tylko do momentu połączenia się składników. Dodajemy skórkę pomarańczową (zostawiamy trochę do ułożenia na wierzchu) oraz rodzynki i mieszamy. Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami. Posypujemy resztą skórki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut.
CORAL