Sposób przygotowania:
Muffinki waniliowe z dżemem jabłkowym.
W jednej misce łyżką mieszam ze sobą tak zwane składniki "suche" (czyli mąkę,cukry i proszek do pieczenia),a w drugim naczyniu łączę ze sobą za pomocą trzepaczki składniki"mokre"(czyli mleko, olej i jajko). Przelewam składniki "mokre", płynne do "suchych",proszkowanych. Mieszam wszystko łyżką,dość energicznie,aż składniki dokładnie się połączą.W blaszce z otworami na muffiny umieszczam papierowe papilotki. Nalewam trochę ciasta na spód papilotki,a w środek wkładam odrobinę dżemu jabłkowego. Następnie uzupełniam resztę papilotki ciastem,przykrywam dżem drugą dawką ciasta. Blaszkę z wypełnionymi papilotkami wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po upieczeniu (jak babeczki już przestygną) każdego muffina smaruję kremem czekoladowym i i posypuję wiórkami kokosowymi. Z tej porcji wyszło mi 48 mini muffin.