Sposób przygotowania:
Waniliowe muffinki z wafelkami
W dużej misce mieszamy wszystkie składniki suche: mąkę, cukier zwykły i waniliowy, proszek do pieczenia oraz sodę. Wafelki kroimy w kostkę, dodajemy do suchych składników i mieszamy.
W drugiej misce mieszamy trzepaczką składniki mokre: mleko, olej, jogurt naturalny oraz jajko. Wlewamy mokre składniki do suchych i krótko mieszamy.
Wykładamy formę papilotkami i nakładamy łyżką ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 17 minut z termoobiegiem.
W drugiej misce mieszamy trzepaczką składniki mokre: mleko, olej, jogurt naturalny oraz jajko. Wlewamy mokre składniki do suchych i krótko mieszamy.
Wykładamy formę papilotkami i nakładamy łyżką ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 17 minut z termoobiegiem.