Sposób przygotowania:
Muffinki wegańskie migdałowo - marchewko
W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche. Do drugiej wlać składniki płynne, dodać do nich drobno startą marchewkę, wymieszać. Naszykować formę na muffinki, wyłożyć ją papilotkami albo spryskać tłuszczem w sprayu. Piekarnik nagrzać do temp. 180 st. C. Do miski ze składnikami suchymi wlać mokre i łyżką lekko wymieszać tylko tyle żeby wszystko się połączyło. Nakładać porcje ciasta do wgłębień formy - mnie wystarczyło jej na 10 sztuk. Muffinki piec ok. 25-30 minut. Po upieczeniu wystudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, nałożyć na zimne babeczki, posypać lekko podprażonymi płatkami. Jeśli nie podajemy ich od razu to odstawić do lodówki, ale najlepiej śmietanę nakładać bezpośrednio przed podaniem.
jaNina