Sposób przygotowania:
Muffinki marchewkowe
1. Jajka, mleko wyjmujemy wcześniej by miały temperaturę pokojową.
2. Marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach.
3 . Orzechy włoskie mielimy drobno blenderem.
4 . Łączymy składniki suche: mąkę przesiewamy przez sitko, dodajemy cukier, zmielone orzechy, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon.
5. Dodajemy resztę składników: roztopione i ostudzone masło, jajka, mleko, ekstrakt z wanilii oraz startą marchewkę. Wszystko dokładnie mieszamy.
6. Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni.
7. Przekładamy ciasto do formy na muffinki i pieczemy około 30 minut.
8. Opcjonalnie przygotowujemy krem na wierzch muffinek z serka typu philadelfia, cukru pudru i soku z pomarańczy.
2. Marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach.
3 . Orzechy włoskie mielimy drobno blenderem.
4 . Łączymy składniki suche: mąkę przesiewamy przez sitko, dodajemy cukier, zmielone orzechy, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon.
5. Dodajemy resztę składników: roztopione i ostudzone masło, jajka, mleko, ekstrakt z wanilii oraz startą marchewkę. Wszystko dokładnie mieszamy.
6. Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni.
7. Przekładamy ciasto do formy na muffinki i pieczemy około 30 minut.
8. Opcjonalnie przygotowujemy krem na wierzch muffinek z serka typu philadelfia, cukru pudru i soku z pomarańczy.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości