Sposób przygotowania:
Muffinki wielkanocne z cukierkami
1. Najpierw jajka ubijam z cukrem na puszystą masę.
2. Wlewam do tego olej i wszystko ubijam.
3. Dodaję proszek do pieczenia, kakao, mąkę, wlewam mleko i wszystko miksuję na gładkie ciasto.
4. Następnie ciasto wlewam do formy do pieczenia muffinek.
5. Piekę je przez około 25 minut w 180 stopniach.
6. Przygotowuję bitą śmietanę. Śnieżkę ubijam z mlekiem. Dodaję barwnik i jeszcze chwilę ubijam.
7. Wyciskam szprycą gniazdka. Następnie układam w nich po 3 cukierki Monti.
8. Gotowe! Smacznego!
2. Wlewam do tego olej i wszystko ubijam.
3. Dodaję proszek do pieczenia, kakao, mąkę, wlewam mleko i wszystko miksuję na gładkie ciasto.
4. Następnie ciasto wlewam do formy do pieczenia muffinek.
5. Piekę je przez około 25 minut w 180 stopniach.
6. Przygotowuję bitą śmietanę. Śnieżkę ubijam z mlekiem. Dodaję barwnik i jeszcze chwilę ubijam.
7. Wyciskam szprycą gniazdka. Następnie układam w nich po 3 cukierki Monti.
8. Gotowe! Smacznego!