Sposób przygotowania:
Waniliowe muffiny z rabarbaremETAP 1:
Kruszonka
Do miski wsypać mąkę, cukier, cukier z wanilią i dodać masło, posiekać. Następnie rozcierać palcami tak aby powstały okruchy ciasta.
ETAP 2:
Do jednej miski przesiać mąkę a proszkiem do pieczenia. Dodać szczyptę soli, cukier i cukier z wanilią, wymieszać.
ETAP 3:
W drugiej misce zmiksować jajka, mleko i olej.
ETAP 4:
Do suchych składników wlać mieszankę z jajek mleka i oleju, zamieszać.
ETAP 5:
Rabarbar obrać, pokroić, wymieszać z cukrem i cukrem z wanilią. Połączyć z ciastem niezbyt dokładnie mieszając.
ETAP 6:
Do foremek muffinowych włożyć papilotki, napełnić ciastem do 3/4 wysokości, posypać kruszonką.
ETAP 7:
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 30-35 minut.