Sposób przygotowania:
Muffinki z colą i orzechami
Masło rozpuścić, ostudzić. Orzechy i czekoladę drobno pokroić. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami, piekarnik rozgrzać do 150 stopni z termo obiegiem. Do jednej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać orzechy i czekoladę, wymieszać. Do przestudzonego masła dodać jajko, cukier, coca colę i maślankę. Całość dobrze roztrzepać trzepaczką. Składniki płynne wlać do suchych, wymieszać łyżką do połączenia się składników. Ciastem napełnić papilotki. Piec około 30 minut do suchego patyczka. Na kilka minut pozostawić w foremce, potem wyjąć i dostudzić na kratce kuchennej. Z cukru pudru i coca coli ukręcić lukier, polać nim wystudzone muffinki, przybrać żelkami.
marietta