Sposób przygotowania:
muffinki z colą
Jak to zwykle bywa przy pieczeniu muffinek potrzebujemy dwóch misek w jednej mieszamy składniki suche, w drugiej mokre, następnie wlewamy składniki mokre do suchych,dodajemy pokruszoną biała czekoladę i mieszamy, nie potrzebujemy miksera, wystarczy łyżka. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami, które wypełniamy masą do 3/4 wysokości. pieczemy 17 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180stopni.
olmanka
Edward mistrz kuchni
najpierw wykładam metalową foremkę papierkami a potem od razu nalewam
m muffinkach nie czuć coli, ale co2 wchodzi w jakąś tajemniczą reakcję z proszkiem do pieczenia i muffinki są superpuszyste
ja raz robiłam z mascarponem, do połowy foremki wlewałam ciasto, dodawałam swe z żółtkiem i budyniem waniliowym i zalewałam resztą masy, ale niestety nie zrobiły się "łaty" i wszystko się wymieszało, następnym razem zrobię z serkiem homo :)