Sposób przygotowania:
Muffinki z dynią i orzechami
Dynie obieramy ze skórki i ścieramy do miski na tarce o małych oczkach.
Orzechy siekamy na małe kawałki i dodajemy do miski z dynią. Dodajemy jogurt, maślankę, wybite jajko, miód, olej i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, ponownie mieszamy.
Przygotowane ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 30 - 40 minut w temperaturze 200 stopni.Upieczone muffinki studzimy.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Orzechy siekamy na małe kawałki i dodajemy do miski z dynią. Dodajemy jogurt, maślankę, wybite jajko, miód, olej i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, ponownie mieszamy.
Przygotowane ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 30 - 40 minut w temperaturze 200 stopni.Upieczone muffinki studzimy.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.